ETUSIVU

 

 

Vuoden 2018 nimikkokasvit

Vadelma

Kangashapero

Nokkonen

Pavut

Vuoden 2018 teema

Kestävien valintojen tekeminen omassa arjessa.

Imjärven Martat ry

Tervetuloa Imjärven Marttoihin

Marttaliitto 

perustettiin 1899, jolloin nimeksi annettiin Sivistystä koteihin. Elettiin katovuosien aikaa ja marttojen neuvojat kiersivät ihmisten kodeissa antaen neuvoja mm. vihannesten viljelyyn ja niiden ruuaksi valmistamiseen.

Martat monessa mukana
Kotikäyntien lisäksi kaupungeissa martat osallistuivat mm. rottien hävittämiseen ja sota-aikana kulkutautien leviämisen ehkäisemiseen hautaamalla kaatuneita ja tekemällä suursiivouksia. Puutarhan viljelyllä kanan-, kaniinien ja mehiläistenhoidolla hankittiin varoja yksinäisille naisille ja yhdistyksille. Kädentaitoja opetettiin ompeluilloissa, joissa kuultiin myös esitelmiä ja keskusteluja perheille hyödyllisistä asioista. 2000-luvun laman aikana neuvonnassa painotettiin talous- ja velkaneuvontaa. Vuosituhannen vaihteessa Marttajärjestö täytti 100 vuotta.

Meidän marttojen on mahdollista opiskella ja kehittää itseämme Marttaliiton erilaisilla kursseilla ja taitoavainsuorituksilla, mutta ennen kaikkea tämä on meille harrastus, josta saamme paljon iloa ja ihania marttoja ystäviksemme.

Imjärven Martat
täytti 50 vuotta 15.5.2011. Imjärven Marttayhdistys perustettiin 15.5.1961 opettaja Saara Hagbergin aloitteesta. Perustamiskokous pidettiin Rievelinmutkan kansakoulussa Kalevalan päivänä, jolloin mukaan lähti 26 marttaa, joista mukana on vielä tänäkin päivänä useita perustajajäseniä. Jäsenmäärämme koostuu tällä hetkellä 28 martasta ja 1 martista. Kokoonnumme joka toinen tiistai joko Imjärven entisellä koululla tai jäsentemme kotona. Vuosi muodostuu erilaisista tapahtumista ja teemoista tai vain leppoisasta mukana olemisesta. Martat on hyötyä tavoittelematon järjestö ja tätä ideologiaa noudatamme myös omassa yhdistyksessämme. Keräämme varoja erilaisilla tapahtumilla ja käytämme kertyneet varat jäseniämme hyödyntävällä tavalla. Samoin pyrimme vuosittain tekemään lahjoituksia hyviin tarkoituksiin mm. Yhteisvastuukeräyksen, stipendien ja kummilapsitoiminnan kautta.

Tarjoamme jäsenillemme monipuolista harrastustoimintaa ja mahdollisuuden vapaaehtoistoimintaan.

Teemakauden aikana toiminnalla tuetaan arjesta selviytymistä, ehkäistään syrjäytymistä sekä kehitetään uusia toimintatapoja syrjäytymiskierteen katkaisemiseksi. Korostamme vastuullisuutta, kohtuullisuutta ja kestävää kehitystä. annamme tietoja ja taitoja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

Marttailu - sitä on nyt liikkeellä ! Olet tervetullut joukkoomme !

Arja Nikkinen
puheenjohtaja 2003 - 2010 ja 2013 - 2018